Bin peygamber şehit eden bir kavim: İsrailoğulları

20/10/2023 Cuma Köşe yazarı A.D

Yahudilik ile Musevîlik aynıdır. İsrailoğullarından Hazret-i Musa’ya iman edenlerin dinidir. Hazret-i Yakub’un bir ismi de İsrail’dir. "İsrail" Abdullah, Allah’ın kulu demektir. Hazret-i Yakub’un 12 oğlundan çoğalan insanlara (Benî İsrail) denir. 

Hazret-i Musa, Tur Dağı'na gidince, İsrailoğulları dinden çıktı, buzağıya taptı. Sonra pişman olup tövbe ettikleri için, "Yahudi" denildi. Yahudi, "doğru yolu bulucu" demektir.
Yahudiler, Hazret-i Musa’ya çok eziyet etti. Sonra gelenleri, bin Peygamberi şehit etti. Hazret-i İsa’yı babasız çocuk diye kötülediler. Annesi Hazret-i Meryem’e iftira ettiler. Bunları öldürmek için saldırdılar. Ahir zaman peygamberi Muhammed aleyhisselamı zehirlediler. Hazret-i Osman zamanında, fitne çıkararak, halifenin şehit edilmesine sebep oldular. Hurufiliği meydana çıkarıp, Müslümanları parçaladılar. Asırlarca, Allah’ın gönderdiği dinleri, peygamberleri yok etmeye uğraştılar. Dinleri yok etmek için masonluğu kurdular. 1918’de biten I. Cihan Harbinden sonra, din düşmanı olan komünist devletler kurdular. Bir yandan da, önce İstanbul, sonra Mısır’da Hahambaşı olan Hayım Naum, dünyanın biricik İslam devleti Osmanlıyı yıkmak için, kapitalist ve emperyalist devletler arasında fırıldaklar çevirdi. Neticede, İslam âleminin liderliğini yapan koca devlet parçalandı. (Hak Sözün Vesikaları)

          ***

Hazret-i Musa, Tevrat’ı getirdi. Benî İsrail, onun bu ilahi telkinlerini bir türlü kabul etmedi. Roma imparatoru Andiyan, Yahudilerin çoğunu kılıçtan geçirdi...

Yahudiler, zamanla bozularak Tevrat’ı değiştirdiler, (Talmud) denilen kitabı yazdılar. Yahudi olmayan milletleri, putperest saydılar. Yahudiler yanlış olarak, Yahudiliği bir ırk dini gibi görüyor, Benî İsrail’den başkasının Yahudi [Musevî] olamayacağını sanıyorlar. Onun için, Hristiyanlar gibi, misyonerlik faaliyetleri yoktur...
Hazret-i İsa gelince, artık Yahudilikle amel etmek caiz olmadı. İslamiyet gelince de, İsevîlikle amel etmek caiz olmadı. İslamiyet ise, cihanşümul [evrensel, üniversal, küresel] olarak geldi. Bir bölgeye, bir ırka değil, bütün insanlığa, bütün dünyaya geldi. Hükümleri de, kıyamete kadar geçerli olduğu için, gönderilen peygamberin ismiyle bildirilmedi. Yani "Muhammedîlik" denmedi. Muhammed aleyhisselamın getirdiği dine, İslamiyet dendi. Önceki dinlerin hiçbiri bozulmamış olsaydı bile, neshedildiği, yani yürürlükten kaldırıldığı için, artık o dinlerin hiç biriyle amel etmek caiz olmaz. Kur'ân-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah indinde hak din, yalnız İslam'dır.) [Al-i İmran 19]

İnsan; bin peygamberi şehit eden bir kavim, masum insanları ve kundaktaki bebekleri mi öldüremeyecek diye düşünmeden edemiyor!..